Mikrofoniproov pühapäeva õhtul

by

Nagu eelmise istungi aruandes mainitud on meil edasiste istungite tarvis uued tehnilised lahendused otsimisel ja nääri ajal lubasin katsetuse korraldada. See toimubki pühapäeva õhtul ehk siis 28.12.2008 kell 20. Aega läheb ehk üks pooltunnikene, kõige rohkem tund kui ka midagi sisulist lobiseda tahetakse. Eesmärgiks on siiski peamiselt rakenduse töövõimekust ja käepärasust proovile panna.

Ise rakendus on virtuaalkoosolek nimega dimdim. Ise olen seda kahe arvutiga proovinud ja enamasti on sealjuures kõik probleemid olnud väikse nuputamisega lahendatavad. Asi töötab nõnda, et ühest arvutist striimitakse videot otsepildis kuni 20 osavõtjale. Nendest korraga kolmel võib mikrofon olla, mida saab koosoleku vältel juhtivarvutist ringlema panna ehk kõik saavad sõna võtta. Vestlejate kasutuses on ühine tekstisät ja lisaks võivad soovi korral osalejad omavahel kahekesi privaatselt tsätida.

Vestlust võib ka salvestada ja salvestise pärast blogis avaldada. Sellest tuleb muidugi iga kord eraldi kokku leppida ning salvestuse algamisest ja peatumisest selgelt märku anda, et kõik seda arvestada saavad. Ühisest tsätist jääb samuti vähemalt osaline protokoll, privaatsed tsätid aga kirja ei lähe, kuigi osalejad ise muidugi võivad enda tsätte koosoleku vältel kopieerida.

Lisavõimalusena on korraga ühe arvuti ekraanipilti teistele näidata, pdf- või power point faile sirvida ja ühiselt veebis surfata. Need vidinad aga salvestuse ajal ei tööta ja mul on kuri kahtlus et nende ohtralt kasutamine võib sideprobleeme põhjustada. Ega see nüüd väga oluline ei olegi, kuid tore on teada, et sedagi teha annab.

Pühapäevasele proovile ootaks vabatahtlikke katsetajaid. Oma soovist palun kas mulle meilida või siia kommentaar jätta. Sedapuhku ei ole vaja kellelgi kuskile kasutajakontot teha või peale mulle teatamist registreeruda. Kui aga see rakendus kasutuskõlblikuks osutub, võib tulevikus osutuda otstarbekaks, et kasutajakontosid oleks teistelgi peale minu.

Põhimõtteliselt pole muid tehnilisi nõudmisi kui arvuti ja veebiühenduse olemasolu, Ilma mikrofonitagi peaks olema võimalik vaadata ja kuulata ning tsätides kaasa teha. Ma uurin veel telefoni teel osalemise võimalust, põhimõtteliselt peaks ka selline olemas olema. Näiteks moblaga Skype ühenduse kasutajatel oleneb asi muidugi sellest kas kõnepakett antud numbrile helistamise suhtes soodne on.

4 kommentaari to “Mikrofoniproov pühapäeva õhtul”

  1. kukupaike Says:

    Eks siis proovime, ma sellel ajal vaba

  2. Söömaklubi katsetab « Larko peegel Says:

    […] 28.12.2008 kell 20 teeme mikrofoniproovi veebikoosoleku rakendusega, millel nimeks dimdim. Vidina lühikirjeldus on Virtuaalse söömaklubi blogis. Sinna samasse võib ka igaüks kommentaarides märku anda, kes […]

  3. Larko Says:

    Väga kena, saadan Sulle juhised sisse lülitumiseks.

  4. Mikrofoniproov õnnestus poolenisti « Virtuaalne söömaklubi Says:

    […] Virtuaalne söömaklubi Söömaka teated ja teemade arutelu « Mikrofoniproov pühapäeva õhtul […]

Lisa kommentaar